en | nl

All you can Meet!

All you can Meet!

18 April 2017

Gratis vergaderen bij OVVICE en Atoomclub

Overleggen, brainstormen en vergaderen. Noodzakelijk, maar meestal niet iets waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt.  Vaak duren vergaderingen (te) lang, is er vaak 1 persoon aan het woord en dan komt er ook nog eens bij dat de meeting rooms nou niet bepaald stimulerend zijn.

Bij OVVICE begrijpen we dat als geen ander. Niet dat wij het inhoudelijk leuker kunnen maken, jammer genoeg. Maar wij kunnen er in ieder geval voor zorgen dat dit in een mooie en inspirerende ruimte kan. De meeting rooms van OVVICE zijn zo stijlvol ingericht dat ze in een woonmagazine niet zouden misstaan. Voor elk type vergadering is wel een juiste ruimte te vinden. Een kleine knusse spreekkamer met heerlijke loungestoelen of juist een grote vergaderzaal met robuuste tafel en hippe stoelen, een voor een  roepen ze een goed gevoel op. Zo begint het overleg natuurlijk al goed. Bij OVVICE Apeldoorn kan je zelfs staand vergaderen. Dan duurt het overleg tenminste niet te lang, het is beter voor je houding en je blijft daardoor ook actief betrokken bij de onderwerpen. Zitten is immers het nieuwe roken.

De keuze in vergaderzalen is groot maar ook de locaties waaruit je kunt kiezen, want elke member mag kosteloos gebruik maken van alle vergaderfaciliteiten! Dus ook bij alle overige vestigingen van OVVICE en bij het zusje Atoomclub. Je kunt dus in de volgende steden terecht; Amsterdam (2x), Rotterdam, Apeldoorn, Arnhem, Amersfoort en Utrecht.
Niets kan een geslaagde bijeenkomst nu nog in de weg staan. Tja, inhoudelijk hebben wij dat helaas niet in de hand maar hier volgen 6 tips om ook dit succesvol te laten verlopen.

1. Kies een gespreksleider en wissel bij elke vergadering van gespreksleider
Dit hoeft niet degene te ijn met de hoogste status maar iemand die de juiste vragen stelt, inbreekt waar nodig, binnen de tijd blijft en zorgt dat de agenda gevolgd wordt.
2. Zorg voor een heldere agenda
Waarom komen we samen? Wat doen we met de uitkomst? Eerst nadenken, dan praten
De richting van een vergadering wordt vaak bepaald door degene die het eerst zijn mening uit. Daardoor wordt vaak op doorgeborduurd en de richting bepaald. Hierdoor gaan veel goede alternatieven verloren.
3. Maak subgroepen
Als er veel deelnemers zijn ben je vaak meer aan het luisteren. Hierdoor raak je niet meer betrokken en gaat veel energie verloren. Laat deelnemers de vraagstelling beantwoorden en bespreken in kleine groepen. Zo blijft iedereen enthousiast en betrokken.
4. Laat de notulen door een illustrator maken
Lappen tekst wil niemand graag lezen maar wanneer de vormgever de notulen in beeldmateriaal vertaald en mooi vorm geeft onthouden de deelnemers beter wat er wordt verwacht van hun. Geeft de notulen een mooi plekje aan de muur. Bron: Managementsupport.nl