en | nl

OVVICE op bezoek bij Amsterdam Coffee Festival

OVVICE op bezoek bij Amsterdam Coffee Festival

30 March 2018

ROOM FOR NEW LIFE

Duurzaamheid en vernieuwing heeft OVVICE hoog in het vaandel. Hiervoor steken we dan ook de handen uit de mouwen en zoeken we constant naar de nieuwste trends. Ook op het gebied van koffie zijn er interessante ontwikkelingen en valt er nog veel te halen. Om inspiratie op te doen bezochten we het Amsterdam Coffee Festival op 9 maart in het Westergasfabriek.

Koffiefestival
Alles wat ook maar iets met koffie te maken heeft, was te vinden op het Amsterdam Coffee Festival. Het festival duurde drie dagen. Verschillende koffiebranderijen, barista’s en grote leveranciers presenteerden verschillende producten en interessante trends. Daarnaast waren er verschillende workshops en wedstrijden georganiseerd, om bijvoorbeeld de kneepjes uit het latte art-vak te leren. Uiteraard mochten bezoekers de koffie ook proeven en meenemen.

OVVICE als bezoeker
We zijn als bezoekers naar dit driedaagse festival gegaan, om inspiratie op te doen voor nieuwe trends op gebied van koffie. Zo hebben we bijvoorbeeld kennis gemaakt met biologisch afbreekbare bekers en matcha, een soort groene theepoeder.

Kim, OVVICE manager in Rotterdam, vertelt over het bezoek aan het festival: “De dag zelf was ontzettend leuk. Vooral om mensen te ontmoeten die dezelfde interesse hebben en ook bezig zijn op gebied van koffie. Daarnaast was het interessant om alles te kunnen proeven, zowel de snacks als de koffie.”

R O O M – F O R – N E W – L I F E . . . OVVICE staat open voor nieuwe inspiratie. Vandaag even een kijkje wezen nemen bij het coffee festival in Amsterdam. New snacks and flavors coming your way! #coffeebar #hospitality #service #alpro #inspiratie #biosnacks

A post shared by ROOM FOR THE NEW (@ovvice) on

Toekomstbeeld
Met enthousiasme hebben we verschillende ideeën al in huis gehaald. In Rotterdam serveren we nu, naast gewone melk, ook koffie met kokos- en amandelmelk. Daarnaast hebben we meer variatie in de snacks, bijvoorbeeld duurzame chocola die zich inzet voor het redden van apen. In Apeldoorn kunnen huurders vers hun thee scheppen, in plaats van een theezakje uitkiezen.
Deze veranderingen zijn nog maar het begin. Op lange termijn streeft OVVICE naar het gebruik van biologisch afbreekbare bekers en koffiekopjes met het eigen OVVICE logo.

Benieuwd naar onze koffie met kokos- of amandelmelk in Rotterdam? Of onze verse thee in Apeldoorn? We verwelkomen je graag in ons sociale hart.