en | nl

Angelo Gordon en Stadium kopen Co-Working platform OVVICE/Atoomclub

Angelo Gordon en Stadium kopen Co-Working platform OVVICE/Atoomclub

14 June 2018

Een Joint Venture tussen Angelo, Gordon & Co en Stadium Capital Partners heeft de serviced office portefeuille en het management platform van Atoomclub/OVVICE overgenomen. De portefeuille heeft een gezamenlijk oppervlak van ca. 33.000 m2 VVO en omvat 4 Atoomclub gebouwen en 4 oVVice gebouwen. De gebouwen zijn gelegen in Amsterdam (2x), Utrecht, Rotterdam, Amersfoort, Arnhem, Apeldoorn en Zwolle. Met hun volledig geïntegreerde “serviced office concept” hebben de gebouwen een hoge bezettingsgraad. De Joint Venture is van plan om verder te investeren in de institutionele kwaliteit van de gebouwen en om de portefeuille uit te breiden naar belangrijke kantorenlocaties door heel Nederland.

De transactie werd tot stand gebracht door Masterdam als Financieel en Strategisch Adviseur van Atoomclub/oVVice. Als juridisch adviseur was AKD betrokken namens verkopers en van Doorne namens kopers.

Arjan Kuilman, Managing Director Atoomclub/OVVICE: “Deze overname bevestigt de grote waarde van onze bijzondere serviced office strategie. Met onze nieuwe aandeelhouders zijn wij klaar voor een volgende groeifase waarin we nog meer organisaties kunnen ondersteunen met aantrekkelijke werkomgevingen.  Onze jarenlange samenwerking met Masterdam verdient bijzondere aandacht. Als strategisch en financieel adviseurs speelden zij een onmisbare rol bij het realiseren van deze transactie.”

Marcel Hertig, Vice President voor Nederland bij Angelo Gordon: “We zijn blij met deze verdere samenwerking met Stadium door gezamenlijk de gebouwen en het management platform van Atoomclub en oVVice over te nemen. Met onze jarenlange ervaring als kantoorbeleggers zien wij, beter dan wie ook, dat kantoren met extra faciliteiten en diensten de winnaars op de verhuurmarkt zijn. De gebouwen die we hebben aangekocht staan aan het begin van die ontwikkeling. We zijn van plan de huidige portfeuille verder te verbeteren en om het concept uit te breiden naar andere gebouwen in Nederland”.     

Richard Stolle, Managing Director bij Stadium Capitali: “We hebben zeer goede ervaringen met onze Joint Venture met Angelo Gordon over de afgelopen jaren en we zijn verheugd met deze verdere samenwerking. De kantorenmarkt verandert razendsnel, waarbij flexibiliteit en extra diensten steeds belangrijker worden bij het verhuren. Deze overname geeft ons een uitstekende uitgangspositie om in te spelen op de huurmarkt en om onze strategie verder uit te bouwen. We positioneren ons in het middensegment van de markt, niet de top maar ook niet de onderkant van de markt. We richten ons op verder groei binnen de Randstad maar goede locaties in grote steden buiten de Randstad komen ook in aanmerking. Onze gebouwen zullen zich onderscheiden door gebruiksvriendelijke locaties, mooie inrichtingen, de beste technologie en geweldige slimme dienstverlening.”

Atoomclub/oVVice
Atoomclub / oVVice, opgericht in 2012, is een van de weinige eigenaar-exploitanten van serviced offices in Nederland. Huurders en bezoekers voelen zich er welkom in een warme huiselijke omgeving. Met zijn aantrekkelijke prijsstelling is  Atoomclub / oVVice een betaalbaar alternatief voor zowel grotere organisaties als lokale huurders.

Stadium Capital Partners
Stadium Capital Partners, opgericht in 2013, is een onafhankelijke Vastgoed en Asset Management organisatie. Stadium is gevestigd in Amsterdam en heeft meer dan EUR 1 mrd onder beheer. Stadium is gericht op beleggingen woningen, ouderenhuisvesting, winkels en kantoren market en ook op ontwikkeling. Naast vastgoed en Asset Management is Stadium ook actief als corporate finance adviseur. Stadium werkt voor (internationale) institutionele beleggers, family offices en vastgoedbedrijven

Angelo Gordon
Angelo Gordon is een zelfstandige investment management uit New York, met Europese kantoren in Amsterdam, London, Frankfurt en Milaan. Angelo Gordon belegt sinds 1993 in commercieel onroerend goed en heeft wereldwijd meer dan $13 mrd aan gebouwen gekocht. Binnen Europa, heeft Angelo Gordon sinds 2009 voor meer dan $2.25 mrd aan value-add en core plus onroerend goed gekocht in alle sectoren.