en | nl

Klimaatneutrale koffie valt in de smaak!

Klimaatneutrale koffie valt in de smaak!

27 February 2017

Klimaat Neutrale Koffie valt in de smaak bij huurders!

De koffie van Peeze (sinds 1879) valt bij onze huurders zo goed in de smaak dat er jaarlijks maar liefst 123.500 kopjes (!) gedronken worden, dat is 950 kilo! Peeze is ook niet zomaar een koffiebrander maar produceert klimaatneutraal en ook ‘Eerlijke Handel’ staat hoog in het vaandel bij dit bedrijf. De koffie heeft verschillende keurmerken en de branderij is een van de meest milieuvriendelijke in de wereld! Daardoor is Peeze bekend als MVO koploper.

Wij hebben alle keurmerken even voor u op een op een rijtje gezet.

Fairtrade (Max Havelaar) Al sinds 1993 koopt Peeze hoogwaardige koffiebonen in die zowel het Fairtrade/ Max Havelaar als BIO keurmerk dragen. Stichting Max Havelaar garandeert dat de producten of grondstoffen tegen eerlijke handelsvoorwaarden zijn ingekocht bij coöperaties van kleine boeren en plantagearbeiders in ontwikkelingslanden.

BIO-keurmerk Sinds 1993 werkt Peeze met het BIO keurmerk, dat staat voor een biologische productiewijze. Het garandeert een milieuvriendelijke teelt en de bescherming van de biodiversiteit en het lokale ecosysteem. Er worden dan ook geen kunstmeststoffen of synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Rainforest Alliance Een groot deel van ons assortiment koffiemelanges is gecertificeerd met het Rainforest alliance keurmerk. Dit certificaat richt zich met 94 strenge eisen voornamelijk op milieu, herbebossing, afvalbeheer, waterbescherming en arbeidsomstandigheden.

Klimaatneutraal (Max Havelaar) In samenwerking met Max Havelaar leveren we klimaatneutrale koffie. De CO2-uitstoot van de gehele productieketen compenseren we bij de bron: op de plantages in Ethiopië.

Peeze Foundation Iedere kilo koffie draagt bij aan de Peeze Foundation. Met deze stichting ondersteunen we projecten door de hele keten. Van koffieprojecten in oorsprong landen tot maatschappelijke initiatieven in eigen land. www.peezefoundation.nl

Als dat al niet genoeg is om trots op te zijn, viel Peeze  ook nog eens in de prijzen voor ‘de lekkerste koffie van Nederland en wonnen zij met de  biobased koffiecapsules de Food Valley Award voor het meest innovatieve en duurzame product. Na het lezen van dit artikel weten wij zeker dat u, bij ons, nog meer van uw volgende kop koffie zal genieten.