en | nl

Meet Barista Office manager: Rosa

Meet Barista Office manager: Rosa

11 April 2019

ROOM FOR NEW BUSINESS

Rosa Koijck (24) is sinds kort de nieuwe Barista Office manager (ook wel club manager) van Atoomclub Amsterdam. Benieuwd hoe ze begon en wat ze in haar vrije tijd doet? Lees dan gauw verder.

Via een vriendin
Rosa stuitte op de functie via haar vriendin Anne, de voormalige club manager. ‘Ik zocht een bijbaan naast mijn studie en appte Anne of zij iets wist. Ze reageerde met het bericht dat ze een nieuwe manager zocht voor Atoomclub.’ De functie sprak Rosa meteen aan. ‘Ik weet dat Anne het altijd naar haar zin had bij Atoomclub.’
Hiervoor heeft Rosa veel in de horeca gewerkt. ‘Van de Coffee Company tot ledenservice via YoungCapital: ik heb van alles en nog wat gedaan.’

Religiewetenschappen
Rosa woont in hartje Amsterdam en volgt momenteel een master ‘religion & media’. Ze studeert af bij een museum voor religieus erfgoed, waar ze aan een onderzoek werkt om erfgoed en kerken weer ‘hip’ te maken. Zelf is ze niet gelovig, maar volgt haar studie uit pure interesse. ‘Iedereen zegt dat het geloof aan het uitsterven is, terwijl 80% van de wereldbevolking nog steeds religieus is. Ik vind het interessant waarom mensen geloven en hoe jongeren daar tegenaan kijken.’ Hiervoor studeerde Rosa kunst, cultuur & media. ‘Dat klinkt heel anders, maar eigenlijk komt het op hetzelfde neer,’ lacht ze.

Huiskamer
Haar nieuwe baan bij Barista Offices bevalt Rosa goed. ‘Je zit hier in je eentje en hebt dus veel verantwoordelijkheid. Dat is leuk en uitdagend, het hangt van mij af. Als alles goed geregeld is, geeft mij dat een goed gevoel.’ Het contact met de huurders is gezellig en de sfeer is fijn. ‘Het is net alsof ik in mijn huiskamer werk.’

Salsa dansen
Naast haar werk danst ze twee keer per week salsa. Ze is hier drie maanden geleden mee begonnen. Op de vraag of ze al goed kan dansen, lacht ze. ‘Tsja, ik leer best snel. Soms ga ik naar een salsafeest in Amsterdam en breng ik mijn skills in de praktijk.’ Verder slaat ze graag een bal op de squashbaan en bezoekt ze musea met haar museumkaart. ‘Ik vind het leuk om veel culturele uitstapjes te doen. Niet alleen om inspiratie op te doen voor mijn eigen projecten, maar ook gewoon voor de lol.’ Ze gaat ook veel naar films en koffietentjes – ‘Elke nieuwe tent moet ik bezoeken!’ – ze zingt, en speelt ook ‘een beetje’ piano en gitaar.

Kom langs
Wil je Rosa beter leren kennen? Of ben je benieuwd naar de toffe locatie in Amsterdam? Kom gerust eens langs. We schenken graag een kop koffie of thee voor je in.