en | nl

OVVICE gaat voor groene portefeuille

OVVICE gaat voor groene portefeuille

09 November 2017

ROOM FOR NEW LIFE

Duurzaamheid speelt een grote rol binnen het OVVICE concept. De groene gedachten gaan gepaard met constante innovatie. Onze kantoorpanden zijn de afgelopen maanden geïnspecteerd, met een compleet onderhoudsplan als resultaat.

New life
De OVVICE panden stonden tijdens de aankoop leeg en bevonden zich aan het einde van hun eerste levenscyclus. Na een grondige herontwikkeling zijn de panden klaar voor een nieuw leven. Vanaf dit moment is ‘delen’ de nieuwe norm. Hier bedoelen we niet alleen het delen van de verschillende ruimtes, maar ook de koffie, lunch én energie mee. Het verduurzamen op technisch gebied gebeurt deels tijdens de herontwikkeling maar ook op latere momenten. Zo blijven de (deel)installaties altijd up-to-date.

Inspectie van de panden
Afgelopen augustus heeft LindHorst de opdracht gekregen om acht kantoorgebouwen van OVVICE en de AtoomClub in kaart te brengen. Dit doen zij conform de NEN 2767 conditiemethode. De kantoorpanden in onder andere Amsterdam, Rotterdam en Apeldoorn zijn zowel bouwkundig als installatietechnisch geïnspecteerd. Hierna is een onderhoudsplan op maat gemaakt voor in totaal 37.855 m2 bruto vloeroppervlakte.

Groen doel
Vanaf 2023 is het energielabel C verplicht voor alle kantoorpanden. OVVICE timmert al hard aan de weg, mede door het aanleggen van laadpalen voor elektrische auto’s. Het implementeren van het nieuwe onderhoudsplan maakt het mogelijk om het energielabel C op korte termijn te bemachtigen. Hierna gaan wij ons focussen op de vervolgstappen, zodat nog meer energie bespaard kan worden. Natuurlijk met als einddoel om energielabel A te behalen!