en | nl

Polderlandschap op het kleurrijke Alexanderplein

Polderlandschap op het kleurrijke Alexanderplein

13 September 2018

ROOM FOR NEW LIFE

OVVICE Rotterdam is gevestigd in het hart van Rotterdam Alexandrium. Zoals huurders vast hebben gemerkt, vinden rondom Alexander de laatste tijd veel verbouwingen plaats. Het sinds kort aangebrachte, felgekleurde plein is niet te missen. Wat is de missie van dit plein? Lees gauw verder.

Groen en blauw
Tijdens de verbouwingen zocht Stichting Hart voor Prins Alexander een inrichtingsplan voor het plein, in het teken van water en polder. Samen met CBK Rotterdam schreven ze een prijsvraag uit. De Rotterdamse ontwerpstudio 75B wint deze prijsvraag met een ‘radicaal en kleurrijk voorstel’. Zij toverden het Prins Alexanderplein om tot een visualisatie van de polder, door het plein blauw en groen te kleuren. En door afbeeldingen van een polderlandschap te projecteren op het gebouw tegenover Stadswinkel Prins Alexander.

Pieter Vos, co-founder van 75B vertelt: “Ons ontwerp laat de bezoeker onderdeel zijn van het kunstwerk door een abstracte vertaling van de polder en het water (groen en blauw) aan te brengen op de grond. Op de glazen gevel aan het plein komt een actuele foto van de polder en de dijk. Een verwijzing naar de prachtige polder die nog heel dichtbij is, maar onzichtbaar voor de stedeling, reiziger, winkelier en bewoners van het gebied.”

Trots op de polder
Prins Alexander is een poldergebied en ligt zes meter beneden NAP (Normaal Amsterdams Peil). Met dit ontwerp wordt de trots op de polder en goed watermanagement gedeeld. Het kunstwerk van 75B is op 6 september met een feestelijk programma geopend, en is te bezichtigen voor de komende twee jaar.